Línies de recerca

ADOLESCENTS I TIC

L'objectiu principal d'aquesta línia és la millora de la salut dels adolescents a través de l'ús de les TIC.

RESUM

Internet és una de les principals fonts d’informació i recursos per als joves, fins i tot en relació amb la salut. Conèixer quin ús en fan en aquest sentit és important de cara a dissenyar estratègies dirigides a millorar-ne la informació sobre salut, l’accés a recursos en aquest àmbit i, en definitiva, la qualitat de vida dels joves.

Amb l’objectiu de millorar la salut dels adolescents a través de les TIC es duen a terme dos projectes de recerca. En una primera aproximació es busca conèixer quin és l’ús d’Internet i les xarxes socials per a la salut en adolescents, la seva percepció de necessitat d’ajuda, i la seva opinió sobre la possibilitat d’implementar un servei de salut a la Xarxa adreçat a cobrir les seves necessitats.

El segon projecte consisteix en el disseny d’una intervenció en línia adreçada a la prevenció dels trastorns d’ansietat en adolescents a partir de l’adaptació i millora dels programes en línia disponibles actualment. El projecte s’aplica en forma de pilot a un grup reduït d’adolescents amb nivells elevats d’ansietat amb l’objectiu d’avaluar-ne l’efectivitat.

EQUIP

img_20161119_141453

 

COL·LABORACIONS

Si esteu interessats a col·laborar en aquesta línia de recerca poseu-vos en contacte amb nosaltres a través de la secció Vols col·laborar?

PUJAR

PROJECTES RELACIONATS

Add to Favourite

RESUM El projecte es desenvolupa a través dels objectius següents: Explorar l’ús d’Internet i les xarxes socials per a la salut en els joves d’entre 12 i 18 anys. Conèixer quines són les seves preocupacions en relació a la salut, la seva percepció de necessitat d’ajuda i la seva opini...

Llegir més
Add to Favourite

RESUM El projecte, que forma part d’una tesi doctoral, es desenvolupa a través de les accions següents: Dissenyar un portal web adreçat a adolescents. Explorar l’estat emocional de joves de la ESO i seleccionar els que tinguin alta sensibilitat a l’ansietat i puguin beneficiar-se d’una ps...

Llegir més

PUJAR